Hvilke krav skal du stille til din webshop?

Står du og skal starte en webshop, og har du ikke arbejdet med webshops før, kan det godt blive lidt uoverskueligt at finde ud af hvilke krav du skal stille.

Der er et hav af forskellige systemer på markedet, og alle er overbeviste om at lige netop deres system er det bedste.

Udgangspunktet for at kunne vælge, er at du har gjort dig klart hvad du vil sælge, hvor meget du kan sælge, og i hvilket omfang du vil bruge tid, kræfter og penge på at drive din forretning.

Hvis du har 5 produkter du har købt på en auktion, som du gerne vil forvandle til penge, og i øvrigt ikke har planer om at arbejde videre med din webshop efterfølgende, skal du nok gå efter et af de små simple (og billige) systemer på markedet.

Er det derimod noget du tror, vil give dig en god fast indtægt i en lang periode, og som du måske skal beskæftige dig fuldtids med over tid, så skal du starte et helt andet sted. Så skal du tage fat i et af de større og mere professionelle systemer på markedet.

Og hvorfor så det?

Jo, for noget af det mest diskvalificerende og arbejdskrævende i forbindelse med en shop, er hvis du er nødt til at skifte system undervejs. Hvis det du startede med ikke længere kan supporteres, ikke længere kan udvides eller måske bare rent teknisk ikke længere kan følge med, er du på den.

Det kan få katastrofale følger for dine surt optjente gode placeringer hos Google, fordi du typisk ændrer din url-struktur når du skifter system. Du kan komme til at bruge en masse tid på at genskabe en kategoristruktur i dit nye system, uploade tekster, billeder, redirecte indekserede sider - og meget, meget mere.

Tid som du i virkeligheden kunne bruge bedre på at udvikle din shop med nye varer, bedre søgemaskineoptimering og bedre markedsføring generelt.
Udover tiden, koster selv små systemer penge, ganske vist færre end store, men 5.000 kr. der er spildt på noget der ikke duer, er 5.000 smidt ud af vinduet.

Start med at se på de store linjer

 • Er det open source?
 • Er der indholdsbegrænsninger eller brugerbegrænsninger?
 • Er du låst på standardudgaver uden udvidelsesmuligheder?
 • Hvor mange moduler til specialfunktioner får du adgang til?
 • Kan der integreres til de gængse betalingskanaler (gateways) som for eksempel e-Pay?
 • Hvad med integrationer til økonomisystemer?
 • Kan systemet håndtere flere sprog, flere valutaer, flere leveringskanaler og betalingskanaler?
 • Er der mulighed for opsalg og krydssalg?
 • Hvad med søgemaskineoptimering (SEO) er det noget du styrer, eller noget systemet styrer?
 • Er det et generelt anerkendt og gennemprøvet system?
 • Er der mange udviklere på systemet, så du ikke er låst til en enkelt leverandør?
 • Kan der ændres design på sigt, uden at du skal starte forfra?

Så overordnet betragtet handler det i vores verden om at finde et system, som er open source, som bruges mange steder, og som udvikles af mange forskellige udviklere.

Det gør nemlig at du ikke kommer til at betale for at opfinde den dybe tallerken flere gange, men kan profitere på de erfaringer andre har gjort med systemet.

Samtidig reagerer udviklerne i open source verdenen, typisk hurtigere på trends, end tilsvarende udviklere i rent kommercielle systemer.

Skal du have hjælp?

Vi bruger kun Magento til shopløsninger, og det gør vi faktisk ud fra ovenstående grunde: open source, mange udviklere og ekstremt mange muligheder for individuel tilpasning af shoppen.

Snyd ikke dig selv for at høre mere om hvad vi kan med Magento – giv os et ring, skriv til os, eller brug kontaktboksen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.