Nyhedsbreve, har de nogen værdi?

Bliver nyhedsbreve læst?

Hvorfor skal jeg bruge nyhedsbreve spørger du måske dig selv. Læser folk dem overhovedet?

Du skal bruge dem fordi det er en af de billigste måder overhovedet at komme i kontakt med din kundekreds på. Når du først har opbygget en database af tilmeldte til dine nyheder, styrer du selv helt og holdent hvilket budskab du vil kanalisere ud. Du er ikke afhængig af at skulle bruge penge på avisannoncer eller radio- og tv-reklamer – og du får dit budskab ud – ufiltreret.

Den gode historie giver succes

Det handler i høj grad om at skrive "den gode historie" - det er fristende at skrive om kaffen som vi i denne uge sælger 2 kr. under normalprisen, men rene tilbudsbreve bliver mange hurtigt trætte af at modtage. Nyhedsbreve er rigtig gode til kampagner, men det handler i lige så høj grad om at skrive om ting som kan tilføre dine kunder værdi, og som kan knytte dem tættere til din forretning.

Det kunne handle om at du har fået eneforhandling af en ny kollektion i dit område, at du bygger din butik om, eller at du har fået en ny medarbejder som du præsenterer for dine kunder. Sælger du sko, kunne du sende et nyhedsbrev ud i starten af efteråret, som forklarer hvor vigtigt det er at imprægnere sine sko og støvler, inden vinteren sætter ind. Er du revisor eller advokat kunne det handle om ny lovgivning og dens indflydelse på dine kunders hverdag.

Altså tekster som fortæller om andet end tilbud og udsalg, selv om det naturligvis også er en væsentlig del af opgaven.

Nyhedsbreve med en god tekst der gør folk nysgerrige, skaber trafik på din side og i din shop. Jo mere trafik, jo større chance for at du får solgt dit budskab eller dine varer. Et link til f.eks. Facebook, er med til at få dine kunder til at sprede budskabet, og dermed skabe endnu mere trafik.

Nyhedsbreve med Mailchimp

Der findes mange forskellige måder at sætte nyhedsbreve op på, vi benytter typisk MailChimp, som har en række fordele, blandt andet med hensyn til at kunne måle hvor mange der læser dine nyhedsbreve.

Læs mere om MailChimp her.